AP1.2 – airbnBrugge

Als 2de opdracht in mijn eerste jaar als Toegepast architectuur student was er gevraagd om een air b&b to ontwerpen en daarna natuurlijk ook technisch uit te werken.

Mijn ontwerp bevind zich in het koningin Astrid park aan Villa Bota. Dit is een mooi stukje groen in het hart van Brugge daarmee is deze plaats niet enkel aangenaam maar ook dichtbij het stads centrum zelf.
In het park zelf ging ik opzoek naar een toffe locatie die aangenaam was om in te verblijven en uniek was. Ik stelde mij in de plaats van de toeristen zelf die natuurlijk naar Brugge komen om de stad te beleven op een unieke manier. Toen kwam ik op het idee om een unit te plaatsen boven het bladerdek van de hoge bomen uit het park. hierdoor beleef je niet alleen de natuur van het park op weg naar de unit, maar het belangrijkste is dat je Brugge kan ervaren als een vogel uit zijn nest. hieruit zie je de stad zoals je hem anders nooit zou zien.

Wat het ontwerpen betreft was dit een zeer leuke en creatieve opdracht waar ik persoonlijk dan ook redelijk tevreden over was.(zie: APO1.2… bijlage)
constructief gezien ging dit een hele uitdaging worden, maar aangezien dit nog maar mijn eerst technische opdracht was mocht ik het uitwerken alsof de unit op de grond stond. een fundering op staal is de eerste fundering die ik geleerd heb en deze is hier dan ook op toegepast. in bijlage staat de volledig uitwerkte plannen voor de aannemer (maar met fundering op staal in plaats van de stalen constructie op de 3D beelden).

In de module visualiseren was dit project uitwerken ook meteen mijn eerste opdracht.
Hierin zitten gevelaanzichten, vogel- en kikkerperspectief renders en een meetkundig 1 en 2 punt perspectief waar ik de kenmerkende aspecten van mijn project zoveel als mogelijk probeerde in terug te brengen.

vogelperspectief (Archicad white model render)